Ryboza (D- ryboza) jest naturalnie występującym cukrem prostym (5- węglowy węglowodan) znajdującym się w ludzkich komórkach, a zwłaszcza w mitochondriach, gdzie jest składnikiem produkcji ATP, która dostarcza energię do komórek.
Bioperine: opatentowany ekstrakt z czarnego pieprzu może pomóc we wspieraniu wchłaniania witaminy C.
Dihydrokwercetyna (taksyfolina) znana jako witamina P Bajkalska to flawonoid powszechnie występujący w owocach i warzywach. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne i wzmacnia układ odpornościowy. Ogranicza utlenianie witaminy C i wspiera jej działanie.
Kwas askorbinowy czyli witamina C przyczynia się do powstawania kolagenu - białka, które jest integralną częścią złożonych struktur tworzących część ciała.
Tkanki łączne, które składają się na skórę, kości, zęby dziąsła, zależą od ciągłej produkcji kolagenu, który szybko się wyczerpuje bez odpowiedniej podaży witaminy C.
Witamina C jest również składnikiem odżywczym o właściwościach przeciwutleniających, które mają coraz bardziej różnorodne zastosowania w utrzymaniu dobrego zdrowia.
Liczne badania kliniczne, eksperymentalne i populacyjne - wykazały, że witamina C jest ważna dla:
- wspierania normalnej funkcji odpornościowej
- przyczynia się do normalnego metabolizmu energetycznego
- pomaga zmniejszyć zmęczenie i znużenie
- pomaga w utrzymaniu normalnej funkcji psychologicznej
- przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym
- przyczynia się do prawidłowej funkcji układu nerwowego
Ocena tego produktu w sklepie:
Na podstawie 0 opinie Klientów.